2010. március 2., kedd

Pár kép...

Ezeket a gyönyörűségeket rendeltem Erika segítségével. Valami fantasztikusak a fonalak, bár a képen kicsit más színe volt, de tetszenek így is:) elkezdtem egy kendőt, de 4-es tűvel, elképzelhető, hogy váltok 3-asra..



Amire nagyon büszke vagyok :) a vertcsipke...elég régen tanultam, aztán hanyagoltam sokáig. Két éve volt egy lehetőség a honvédségen belül, mint amatőr művészeknek bemutatkozni egy családi rendezvényen, ezért kicsit leporoltam az orsókat. Tavaly pedig már hívtak, hogy menjek..és ez olyan jól esett..:) a pici asztalom..

és a párnám, amin a munkák készülnek:
és szerényen...ez vagyok én:)

9 megjegyzés:

  1. Ezt én is szívesen megtanulnám, de jó neked hogy ilyet is tudsz. De hogy százados? az agyam eldobom..

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szívesen segítek, ha belevágnál.:)Én a család miatt irigykedem egy picit..A századosság a munkám-repülőket irányítok és védem a hazát.

    VálaszTörlés
  3. Verocska! (bocs a becézésért)Most megint megnéztem ezt a fonalas képet. Íme a megoldás: A TŰT CSERÉLD LE! De ne a méretet, hanem az anyagát nézd, Ercsu bambusztűivel nagyon jó kötni, szerintem ez a teflonos bevonat, ami hátráltat téged. Csak ilyennel kötök már majd' egy éve, mikor kezdtem, nekem is csak ilyenfajta fémtűm volt, de amint szert tettem a bambuszokra, mást már nem veszek a kezembe. (Van vagy 30 db, 2-estől 10-esig)Ugyanez érvényes a zoknikötőtűimre is, és horgolótűt is kaptam Ercsu barátnémtól. Szerezz be minél előbb Te is! A csipkéid gyönyörűek, én a"fasorban" sem vagyok ezektől a horgolmányaimmal! Puszi! M.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Verocska! Köszönöm hogy bekukkantottál hozzám és üdvözöllek a kézimunkázók virtuális világában!
    Én is Erikától szereztem be a bambusztűket nagyon baráti áron, a lace vastagságot 4,5-össel kötöttem eddig és meg voltam elégedve a legtöbbször a végeredménnyel. A teflontűkkel sokáig szerencsétlenkedtem, nagyon nehéz csipkét kötni velük.
    Kíváncsi vagyok, hogy néz ki megkötve a lilás fonalad, nekem is van egy motringom belőle, Lamináriának tartogatom. Mutass majd közeli képeket is ha lesz időd.
    És gyönyörűek a csipkéid!

    VálaszTörlés
  5. Ercsunál van egy szolgálati közlemény: Vegyél bambusztűket, újra kaphatók nála!!! Bocs, hogy így erősködök, de tényleg ez az anyag való ezekhez a gyapjakhoz.

    ;)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm a becézést! :)hívnak így mások is, nem gond.A párom (!!!) javasolta, hogy vegyek bambusztűt, mert olyan vagányul néz ki, megyek is Ercsuhoz...
    Délka: köszönöm a fogadtatást:)tényleg nagyon csúszkál rajta a fonal, a következőt majd megpróbálom bambusszal. A lilás fonalat azért rendeltem, mert a képen bordó volt...:)Laminaria a zöldből lesz.

    VálaszTörlés
  7. Én is köszöntelek köztünk!
    A csipkéid valami hihetetlenül szépek.

    VálaszTörlés
  8. Gyönyörűek a csipkéid!!!

    VálaszTörlés
  9. Gyönyörűen mutatnak együtt az asztalon. Ekkor én még nem is ismertelek. :-)

    VálaszTörlés